Openingstijden kinderopvang

KDV Pinkeltjesland B.V. biedt van maandag tot en met vrijdag dagopvang aan kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar. We zijn geopend van 07.00 uur tot en met 18.30 uur. De kinderen kunnen in de ochtenduren gebracht worden vanaf 07.00 tot en met 10.00 uur. Ook is het mogelijk om kinderen in de middaguren te brengen vanaf 12.30 uur tot en met 12.45 uur. Bij de dagopvang zijn de kinderen ingedeeld in kindgroepen naar leeftijdsopbouw. Op deze kindgroepen, Pinkeltje, Pinkelpracht en Pinkelotje, zijn in elke kindgroep vaste pedagogisch medewerkers werkzaam.

Pinkeltje

Pinkeltje is de babygroep. Om te zorgen dat de baby’s in alle rust kunnen ontwikkelen, hebben wij een knusse groepsruimte voor 6 baby’s in de leeftijd van 3 maanden tot en met 1 jaar. Omdat deze ruimte alleen voor de allerkleinsten bestemd is, bent u gegarandeerd dat uw baby alle benodigde liefdevolle aandacht krijgt van de babyspecialisten.

Pinkelpracht

Pinkelpracht is de dreumesgroep. We kunnen dagelijks 10 kinderen vanaf 1 jaar tot en met 2 jaar opvang bieden. Op deze groep start voor de dreumesen de ontdekkingstocht naar de eigen “ik’’! Door de vaste structuur en uitdagende activiteiten worden de verschillende ontwikkelingsgebieden van de kinderen gestimuleerd door de pedagogisch medewerkers.

Pinkelotje

Pinkelotje is de peutergroep. De pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat de kinderen tussen 2 en 4 jaar op een verantwoorde wijze en vaste momenten activiteiten aangeboden krijgen. Op deze groep van maximaal 16 kinderen beginnen zowel de peuters als de pedagogisch medewerkers te genieten van de grappige en aandoenlijke momenten waarin zij iets voor het eerst doen. De peuter gaat op ontdekkingsreis en begint zelfstandig te worden. Ze leren om samen te spelen, worden zindelijk en ontwikkelen verder hun eigen “ik”.

Openingstijden voorschoolse en naschoolse opvang

KDV Pinkeltjesland B.V. biedt van maandag tot en met vrijdag voorschoolse opvang aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen worden in de ochtend op onze locatie verwelkomd door de pedagogisch medewerkers en eten samen met de andere kinderen nog rijstewafels en drinken thee of melk voordat zij naar school gaan.Onze voorschoolse opvang is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 uur tot en met 09.00 uur. De kinderen worden vanaf 08.00 uur naar de basisscholen gebracht.

De buitenschoolse opvang is geopend vanaf 14.30 – 18.30 uur. De kinderen worden van de basisscholen opgehaald met de auto, kiddybus of lopend en naar Pinkeltjesland gebracht.

Wolkewietje: Kleine helden, Super helden en Grote helden

KDV Pinkeltjesland biedt van maandag tot en met vrijdag buitenschoolse opvang aan kinderen in de leeftijd van 3,5 t/m 12 jaar. Bij de buitenschoolse opvang zijn de kinderen ingedeeld in basisgroepen naar leeftijdsopbouw. Elke kindgroep heeft vaste pedagogisch medewerkers.

Wolkewietje heeft 3 kindgroepen:

Kleine helden (3,5 jaar t/m 5 jaar)

Super helden (5 en 6 jaar)

Grote helden (7 t/m 12 jaar)

Vakantieopvang

KDV Pinkeltjesland is elke schoolvakantie geopend van 07.00 uur tot 18.30 uur. Een vakantiedag is een lange dag en daarom proberen wij er altijd iets bijzonders van te maken. De pedagogisch medewerkers gaan veelal met de kinderen naar de speeltuin, maar ook worden er speurtochten georganiseerd. De kinderen gaan bowlen, naar het park, kinderboerderij, bibliotheek en noem maar op. Voor elke vakantie mailen we aan de ouders het overzicht van de vakantieplanning.